До нас до центру звернувся пацієнт Н. зі скаргами на сильний біль у ділянці литкового м'яза зліва після ранкової гри у футбол. На момент звернення візуально ліва гомілка злегка збільшена в розмірах, визначається болючість при пальпації литкового м'яза. При проведенні вимірів окружність лівої гомілки на 2,5 см більша за праву, пацієнт оцінює свій біль вираженістю в 8 балів за ВАШ.

Для виключення розриву м'яза, гематоми та венозного тромбозу було проведено ультразвукове сканування лівої нижньої кінцівки, яке не показало ознак вищеописаних змін. Таким чином, ми маємо справу зі звичайним розтягуванням м'яза на фоні фізичного навантаження. Як надання допомоги нашим реабілітологом був накладений кінезіотейп на область медіальної головки литкового м'яза в поздовжньому напрямку з помірним центральним натягом, також було рекомендовано уникати серйозних навантажень на нижні кінцівки в найближчі 3 дні.

До вечора того ж дня спортсмен відзначив значне зменшення болю з 8 до 3 балів за ВАШ, при повторному огляді та вимірі кола гомілки відзначається його зменшення на 1 см порівняно з ранковим виміром після травми.

Суб'єктивно пацієнт відзначав значне покращення функції пересування.

Цей практичний випадок вкотре підтверджує ефективність застосування тейпування при спортивній та інших видах травм. Також активно і ефективно застосовується при різних міофасціальних больових синдромах, тунельних синдромах, при остеохондрозі та ще при багатьох інших порушеннях. Кінезіотейпування, при правильному застосуванні, є гарною сучасною альтернативою медикаментам при багатьох захворюваннях та ушкодженнях, і вважається одним із найпрогресивніших методик у сучасній реабілітації.